האם צריך פוליסה לחו"ל ולמה
אתם מתרגשים לקראת הטיסה הבאה שלכם לחו"ל. כבר ארזתם מזוודה והכנתם את הטלפון שלכם לתמונות סלפי רבות. חברים מזכירים לכם שצריך לעשות על הדרך גם ביטוח לחו"ל, אך אתם פוטרים את דבריהם בביטול. הרי אתם בריאים כמו שור וזאת הוכיחו בדיקות הדם האחרונות שלכם. כל זה עובד טוב ויפה עד שלא קורה משהו בחו"ל ואתם מתחילים להצטער על כך שלא עשיתם פוליסה בזמן.
על כל צרה שלא תבוא
ביטוח לחו"ל אינו מעוגן בחוק, כך שמבחינה טכנית אתם יכולים לצאת את שמי ישראל מבלי לרכוש פוליסת ביטוח. אך דבר זה אינו מומלץ, בייחוד אם אתם יוצאים לטרקים ולספורט אתגרי. כי ביטוח נסיעות יכול לכסות לא רק טיפולים רפואיים לחולים כרוניים, אלא גם מצבים שבהם יש צורך לחזור מוקדם עקב מותו של בן משפחה קרוב או מקרים שבהם יש צורך לערוך פעולות חילוץ והצלה.
אילו סוגי ביטוח קיימים
קיימים שלושה סוגי ביטוח עיקריים שחשוב להכיר:
כל ביטוח משתנה בהתאם למצבו הרפואי של המבוטח. קיימים ביטוחים אשר מכסים מצבים שונים דוגמת טיסה למטרות רפואיות, פינוי יבשתי לבית החולים, פינוי ימי או אווירי, העברת גופה במקרה של מוות או הגנה משפטית בעקבות הליכים פליליים.
ביטוח לסובלים מבעיות רפואיות
ניתן לבצע הרחבה של הביטוח הרפואי בהתאם למחלה שממנה סובל המטופל. כך למשל, אם מדובר בחולה סרטן שעובר טיפולים או שטס זמן קצר לאחר הטיפולים, הביטוח מכסה עבורו סיוע ועזרה ראשונה. דוגמה נוספת למבוטח כזה היא אדם שעבר השתלה של איבר כמו כבד או כליה. במקרה זה עליו להביא אישור מהרופא שלא קיימת בגופו דחייה של האיבר. לאחר מכן, הוא יוכל לקבל כיסוי רפואי במקרה של החמרה במצב. מקרה רפואי נוסף שכדאי להביא בחשבון הוא סוכרת. מטופלי סוכרת נוטלים תרופות דרך קבע או מזריקים לעצמם אינסולין. במקרה של החמרה במצב, יש להם ביטוח.
ומה לגבי אישה בהריון?
חברות ביטוח אינן מעניקות ביטוח לנשים הרות החל משבוע 32. בשלבי הריון מוקדמים הביטוח מתחלק לשניים. הסוג הראשון הוא ביטוח לנשים הרות עד שבנוע 12. במקרה זה אין כל הגבלה על הביטוח. הסוג השני הוא בין שבוע 12 ל-32. ביטוח זה כולל כיסויים בסיסיים. מעבר לכך, באחריות האישה לרכוש פוליסה מורחבת להריון.